Sve kategorije

Kompanija News

Početna>Vijesti>Kompanija News

Šta je kineski tradicionalni festival -Festival zmajskih čamaca

Vrijeme: 2021-06-10 Hits: 41

Dragi kupci, vrijeme leti, jun dolazi tiho, dolazi Festival Zmajevih čamaca, Festival Zmajevih čamaca je jedan od četiri tradicionalna festivala u Kini, oličenje je duboke kulture naše zemlje. U septembru 2009. godine UNESCO je zvanično odobrio njegovo uvrštavanje na Reprezentativnu listu nematerijalnog kulturnog naslijeđa čovječanstva. Festival zmajevih čamaca je festival koji su osnovali drevni preci kako bi obožavali pretka zmaja, molili se za sreću i otjerali zle duhove. Legenda kaže da je Qu Yuan, pesnik države Chu tokom perioda zaraćenih država (475-221 pne), izvršio samoubistvo skočivši u reku Miluo 5. maja. Kasnije se slavi i Festival zmajevih čamaca u znak sećanja na Qu. Yuan.

Festival Dragon Boat Festivala je za nas veoma važan. Odmaraćemo se tokom ovog festivala. Uživat ćemo u Zongziju i gledati kako čamac zmaj vesla sa svojom porodicom i prijateljima.

Koračanje zmajevim čamcem i jedenje Zongzija dva su običaja Festivala zmajevih čamaca. Ova dva običaja su u Kini naslijeđena od davnina i traju do danas. Ako ste zainteresovani za našu kinesku kulturu, toplo vam predlažem da probate ukusnu hranu zongzi i sport veslanja zmajevih čamaca. Vjerujem da ćete se i vi zaljubiti u njih. Zongzi je napravljen od ljepljivog pirinča umotanog u Zongzi lišće. Mekan je i ljepljiv, ali nije mastan, nježnog mirisa i bogate hranjivosti. To je zdrava hrana i boje i ukusa.

Kao kompanija sa bogatom kulturom i lider u industriji, uvek održavamo stav nasleđivanja i razvoja tradicionalne kulture. Stoga, u skladu sa običajem Festivala Zmajevih čamaca, naše društvo će napraviti pauzu 12. juna, na solsticij 14. juna, kako bi se okupili sa prijateljima i porodicom i podijelili Festival Zmajevih čamaca. Nadam se da naši cenjeni kupci znaju. U isto vrijeme, također želimo dobrodošlicu istaknutim kupcima da kušaju naš tradicionalni gurmanski Zongzi.

TUV